מה צפוי לנו בשנת תשע"ט

אוגוסט 15, 2018

בשנת תשע"ט צפויים לנו אירועים ומפגשים מרתקים.
יתארחו אצלנו מרצים ואנשי אקדמיה מן הארץ והעולם, פעילי שטח ומקדמי מדיניות. אז "טעימה" לסקרנים:

7/1-8/1  כנס אקדמי בנושא: פרספקטיבות עכשוויות בתחום לימודי המוגבלות  , ייערך באוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים

כנס מיוחד בהשתתפות: פרופ' תום שייקספיר וגב' חנה מורגן
פרופ' שייקספיר הוא  פרופסור ללימודי מוגבלות בפקולטה לרפואה באוניברסיטת מזרח אנגליה (UEA). תחומי המחקר העיקריים שלו הם לימודי מוגבלות, סוציולוגיה רפואית, והיבטים חברתיים ואתיים של גנטיקה. הוא פעיל חברתי בתנועות של אנשים עם מוגבלות בבריטניה ובעולם. הרצאותיו של שייקספיר מרתקות ומבוקשות ביותר בעולם בשדה המקצועי ובשדה החברתי.

חנה מורגן היא מרצה וחוקרת לימודי מוגבלות מאוניברסיטת לנקסטר (Lancaster) באנגליה. תחומי מחקרה כוללים - עצמאות והתארגנות חברתית של אנשים עם מוגבלות; רווחה ומתן שירותים; מדיניות בתחום המוגבלות בבריטניה ובאירופה; ניידות והון חברתי.
היום הראשון של הכנס מיועד לקהל הרחב ויכלול מגוון הרצאות אקדמיות בהשתתפות מרצים מהארץ ומחו"ל. מרבית ההרצאות תערכנה בעברית, חוץ מהרצאות המרצים מחו"ל. הכנס ילווה בתמלול לעברית בזמן אמת ובתרגום לשפת סימנים.

להרשמה ליום הראשון (7.1): https://goo.gl/forms/UOJw3HITLPrEec0z1

היום השני ייערך במתכונת של סדנה מחקרית, יעסוק במתודולוגיות הקשורות בלימודי מוגבלות ומיועד לחוקרים, תלמידי מחקר ובעלי עניין מחקרי. הסדנה תיערך באנגלית ותלווה בתמלול לעברית בזמן אמת.

להרשמה ליום השני (8.1): https://goo.gl/forms/Dt8PlHpNdQXbNw9n1
פרטים מדוייקים יפורסמו בהמשך.

מפגשי פתוחים לאורך השנה (פתוח לקהל הרחב):
28/11-  (יום ד', שעה 14:30-16:00) "הזדמנויות ואתגרים במחקר חברתי-יישומי על אנשים עם מוגבלות"
במפגש תרצנה:  דורי ריבקין, דפנה הרן וליטל ברלב מהיחידה לחקר המוגבלות במכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל

לצפייה בהזמנה והרשמה: PDF iconhzmnh_28.11.pdfקובץmll_hzmnh_28.11.docx

26/12- (יום ד', שעה 14:30-16:00) זכויות ילדים עם מוגבלות למשחק ומשחקיות. במפגש תרצנה ד"ר אדווה איכנגרין, פוסט-דוקטורנטית החוקרת השתתפות חברתית של ילדים עם חרשות ונועה ניצן ודיינה קאפל, מרפאות בעיסוק ומנהלת מקצועית במרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא.
לצפייה בהזמנה והרשמה: PDF iconhzmnh_26.12.pdf  קובץmll_hzmnh_26.12.18.docx

2/1/19 (יום ד', שעה 18:00-16:30) הדינאמיקה של יחסי הסיוע במקצועות הטיפול,  במפגש תרצה יעל הלוי, ביבליותרפיסטית ומטפלת בתנועה, מתמחה בפסיכותרפיה פסיכואנליטית במכון הפסיכואנליטי בירושלים.

סדרת המפגשים הפתוחים בסמסטר ב'- תמשך גם בשנה זו. פרטים בהמשך.

מלגת המרכז לתלמידי מחקר ומענק לחוקרים בתחום המוגבלות

מפגשי 'אקדמיה פוגשת קהילה' לאורך השנה

ועוד ועוד..

עקבו אחרינו- בניוזלטר, רשימת התפוצה, בפייסבוק ובאתר האינטרנט.

לצפייה בניוזלטר ספטמבר 2019: