סדרת המפגשים : מהאישי לפוליטי ובחזרה : דרכי פעולה וחשיבה אודות מוגבלות, זהות ואקטיביזם
לימודי מוגבלות כשדה אקדמי ביקורתי צמחו מתוך הפעילות וההמשגה של תנועות הנכים בעולם. בבסיס לימודי המוגבלות ניצבת המטרה לפתח כלים תיאורטיים ומחקריים לניתוח אופני הדיכוי וההדרה של אנשים עם מוגבלות, ולנסח חזון לשחרור, הכלה ו/או השתתפות חברתית מלאה. על אף מקורם של לימודי המוגבלות, ניכר כי עם השנים הלך וגדל הפער בין השדה האקדמי לבין הפעילות הפוליטית בשטח. הסדרה הנוכחית מבקשת לשוב ולהפגיש בין אופני החשיבה התיאורטית לבין המאבקים והדילמות שעולים מתוך הפעילות של תנועת הנכים ולחבר אותם להקשר המקומי בישראל. בכל אחד מארבעת מפגשי הסדרה יוצג מאמר אקדמי ופעילות שטח. לאחר ההצגות יינתן זמן לדיון, חשיבה והתלבטות משותפת עם הקהל. מטרת הסדרה היא לעבות ולהעמיק את הקשרים בין לימודי המוגבלות לבין פעילויות ומאבקים שונים בשטח, תוך מתן מקום להתלבטויות, שאלות וסתירות שעולות מתוך המתח שב ין האידיאולוגיה והתיאוריה לפעולה בשטח.
לצפייה בהקלטות הסדרה לחצו כאן
יום רביעי, 12/28 - זה פוליטי! להתעקש שהמוגבלות היא תוצר של דיכוי חברתי דוברים: ד"ר ענת גרינשטיין , המרכז ללימודי מוגבלות. רונן גיל , מנכ"ל מייסד אס"י - פעילי הקהילה האוטיסטית בישראל, ויו"ר מרחבי שייכות – ע"ר.
להורדת המאמר לחצו כאן
יום שלישי, 2/7 - זו בכלל זהות? מוגבלות בפוליטיקה של זהויות דוברות: ד"ר נילי ברויאר , המרכז ללימודי מוגבלות . נטלי צ ו קרמן, יוצרת עצמאית, דרמטורגית, מנהלת אמנותית ומרצה בתחומי התיאטרון, המחול והפרפורמנס.
להורדת המאמר לחצו כאן
יום שני , 2/27 - רק על עצמי לספר ידעתי – החוויה הרגשית הנובעת מהדרה של מוגבלות, ומסקנות פוליטיות דוברים: ד"ר ענת גרינשטיין , המרכז ללימודי מוגבלות . יואב קריים, פעיל לקידום שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
להורדת המאמר לחצו כאן
יום רביעי, 3/5- פוליטיקה אחרת: הקריאה לתנועת נכים צודקת יותר דוברות: ד"ר נילי ברויאר , המרכז ללימודי מוגבלות . ננה בר , אוניברסיטת תל אביב והמרכז ללימודי חרשות .
להורדת המאמר לחצו כאן