check
עתיד נגיש – כשעתיד ומוגבלות נפגשים /// כנס שנתי ללימודי מוגבלות ע"ש מילי בלום תש"פ-2020 | המרכז ללימודי מוגבלות

Table of Contents

הכנס השנתי הבינלאומי של המרכז לשנת תש"פ נערך בתחילת ספטמבר 2020 דרך תוכנת זום הפגיש חוקרים/ות בכירים מחו"ל עם חוקרות מובילות מהארץ ודוברים/ות מגוונים משדה המוגבלות. התחקינו בכנס אחר הפנטזיה על עתיד "טוב יותר" שמשמעה לרוב היעלמות של המוגבלות מחיינו. בהמשך לקריאתה של חוקרת לימודי המוגבלות אליסון קייפר ליצור "עתידים נגישים", הכנס הבינלאומי של המרכז ללימודי מוגבלות הוקדש השנה לנושא העתיד ולשאלה "כיצד ניתן ליצור עתיד נגיש יותר עבור א.נשים עם מוגבלויות?" במקום לדמיין עתיד שבו א.נשים עם מוגבלויות הם "בעיה" או "טעות" שיש "לתקן", ניסינו לדמיין עתיד שבו הם זוכים לקבלה ולהערכה ומהווים חלק אינטגרלי מהחברה. תחת כיוון חלופי זה, הכנס עסק בחיבור שבין מוגבלות,  טכנולוגיה, מדיה דיגיטלית ומדיניות.

תוכנית הכנס יחד עם לינקים להקלטות ותמלולים:

מפגש ראשון - לחצו כאן להקלטה | לחצו כאן לתמלול (הסשן באנגלית, התמלול בעברית)

ברכות ודברי פתיחה: ד"ר רוני הולר, ראש המרכז ללימודי מוגבלות; אפרת שטרן, מנהלת "ישראל מעבר למגבלות", הג'וינט; וג'ים בלום, חבר הנהלה באגודת הידידים האמריקאים של האוניברסיטה העברית

הזכות האנושית לנגישות דיגיטלית בעבודה ובחיים / פרופ' קייטי אליס, אוניברסיטת קרטין, אוסטרליה

מגיבה: ד"ר כרמית-נעה שפיגלמן, החוג לבריאות נפש קהילתית, אוניברסיטת חיפה

דיון בהשתתפות הקהל

מפגש שני - לחצו כאן להקלטה | לחצו כאן לתמלול (הסשן באנגלית, התמלול בעברית)

יצירת עתיד נגיש בעידן טכנולוגי ואייבליסטי / ד"ר גרגור וולברינג, אוניברסיטת קלגרי, קנדה

מגיבה: נילי ברויאר, המרכז ללימודי מוגבלות, האוניברסיטה העברית

דיון בהשתתפות הקהל

מפגש שלישי - לחצו כאן להקלטה | לחצו כאן לתמלול (הסשן באנגלית, התמלול בעברית)

לימודי אייבליזם: סכנה לאינטרסים של א.נשים עם מוגבלות או הזדמנות לאיחוד מאבקים? / פרופ' פיונה קומארי קמפבל, אוניברסיטת דנדי, סקוטלנד