check
"מוגבלות בראייה חברתית - איפה אנו עומדים ולאן שואפים" - סדרת מפגשים פתוחים בשנת פעילות תשע"ט | המרכז ללימודי מוגבלות

Table of Contents

בשנת תשע"ט במסגרת סדרת המפגשים סקרנו את הגישה הרפואית/ פרטנית למוגבלות וכן את הגישה (גישות) חברתיות וגישות ביקורתיות. במהלך הסמסטר דנו בסוגיות שונות הקשורות לחייהם של אנשים עם מוגבלות תוך נסיון לדון בסוגיות אלו תחת הפרספקטיבה החברתית-ביקורתית למוגבלות. מרבית שיעורי הקורס ניתנו על-ידי מרצים אורחים מתחומים מגוונים. כמו כן, הרצאות הקורס היו פתוחות בפני שומעים חופשיים מהקהל הרחב.

פירוט הרצאות:

לשבור את תקרת הזכוכית: החסמים והתקוות של אנשים חרשים וכבדי שמיעה
במפגש הרצתה שירלי פינטו, משפטנית, פעילה חברתית-פוליטית, ממייסדי עמותת המרכז הישראלי ללימודי חירשות, על תקרת הזכוכית העבה שקיימת מעל ראשם של אנשים חרשים וכבדי שמיעה, החסמים העומדים בפניהם ועל החלום הבלתי פוסק והחזון- לפרוץ את התקרה. ההרצאה נערכה במסגרת קורס של ד"ר שירלי ורנר, בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית.
לצפייה בסרטון: לחצו כאן.

הדינאמיקה של יחסי הסיוע במקצועות הטיפול
בהרצאה הרצתה יעל הלוי, ביבליותרפיסטית ומטפלת בתנועה, אודות העמדות המתפתחות לעבר שינוי ביחסי איש המקצוע והאנשים עם מוגבלויות שמקבלים ממנו שירות או טיפול מקצועי, ובתפיסות שהשתנו גם בפסיכותרפיה באשר ליחסי מטפל-מטופל.
ההרצאה נערכה במסגרת קורס של ד"ר רוני הולר, בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית.
לצפייה בסרטון: לחצו כאן.  לתמלול: לחצ/י כאן.

דרך מראת השירותים: נראות והסדרת הנגישות של מראות בשירותים הציבוריים
בהרצאה הרצתה נילי ברויאר, דוקטורנטית בתכנית ללימודי מוגבלות באוניברסיטת אילינוי שבשיקגו ופעילה לקידום לימודי מוגבלות ואמנות נכות בישראל. ההרצאה התמקדה במרחב השירותים הציבוריים ועשתה שימוש בראי כאמצעי יוצא דופן לבקר את הגישה הטכנוקרטית לנגישות.
לצפייה בסרטון: לחצו כאן. לתמלול: לחצ/י כאן.

20.3.19  מגדר לסוגיו: לימודי ביקורת מוגבלות פמיניסטיים בישראל /ד"ר אירית דלומי
 לתמלול: לחצ/י כאן.

3.4.19   לימודים קווירים והשקתם לביקורת מוגבלות / ד"ר לימור מעודד-דנון
לצפייה בסרטון: לחצו כאן  לתמלול: לחצ/י כאן.

10.4.19  סוציולוגיה של מוגבלות בגישה   ביקורתית/ רונן גיל
לצפייה בסרטון:לחצ/י כאן.   לתמלול: לחצ/י כאן.

1.5.19   שילוב והכלה בבתי ספר ובהשכלה גבוהה/ שונית גול וסתיו ניסר
לצפייה בסרטון: לחצ/י כאן.  לתמלול: לחצ/י כאן.

15.5.19   זהות ואנשים עם מוגבלויות:בין הפרטי ללאומי/ שרית טילוביץ לוי, יפעת קליין וענבר עמית
לצפייה בסרטון: לחצ/י כאן.   לתמלול: לחצ/י כאן.

5.6.19   מעצבים מציאות: אקטיביזם של צעירים עם וללא מוגבלות ואקטיביזם של הורים/ תמר גבע, גליה גרנות וחברי לינק20
לצפייה בסרטון: לחצ/י כאן.  לתמלול: לחצ/י כאן.

12.6.19  "אני נכה וסקסי.ת": מיניות וזהות / רונה סופר
לצפייה בסרטון: לחצ/י כאן.   לתמלול: לחצ/י כאן.

19.6.19  חיים עם עובדות-עובדי סיעוד בראי ביקורת מוגבלות ותפיסות פמיניסטיות / אסנת יחזקאל-להט
לצפייה בסרטון:https://youtu.be/2EDc1d_tmbg   לתמלול: לחצ/י כאן.

19.6.19  לעצב מציאות אחרת: עיצוב ככלי ביקורתי בשדה המוגבלות / נילי ברויאר ושנית אדם