check
ארכיון כנסים וימי עיון | המרכז ללימודי מוגבלות

Table of Contents

ארכיון כנסים וימי עיון

 

תש"פ

7-10.9.2020 - כנס שנתי ללימודי מוגבלות ע"ש מילי בלום: עתיד נגיש – כשעתיד ומוגבלות נפגשו

הכנס השנתי הבינלאומי של המרכז נערך בתחילת ספטמבר 2020 דרך תוכנת זום והפגיש חוקרים/ות מובילים מחו"ל ומהארץ עם דוברים/ות מגוונים משדה המוגבלות. התחקינו בכנס אחר הפנטזיה על עתיד "טוב יותר" שמשמעה לרוב היעלמות של המוגבלות מחיינו. בהמשך לקריאתה של חוקרת לימודי המוגבלות אליסון קייפר ליצור "עתידים נגישים", הכנס הבינלאומי של המרכז ללימודי מוגבלות הוקדש השנה לנושא העתיד ולשאלה "כיצד ניתן ליצור עתיד נגיש יותר עבור א.נשים עם מוגבלויות?" במקום לדמיין עתיד שבו א.נשים עם מוגבלויות הם "בעיה" או "טעות" שיש "לתקן", ניסינו לדמיין עתיד שבו הם זוכים לקבלה ולהערכה ומהווים חלק אינטגרלי מהחברה. תחת כיוון חלופי זה, הכנס עסק בחיבור שבין מוגבלות,  טכנולוגיה, מדיה דיגיטלית ומדיניות.

למידע נוסף על הכנס, כולל הקלטות ותמלולים לחצו כאן

 

19.1.2020 -מהדורה מוגבלת - מוגבלויות באומנויות, עיצוב ואדריכלות" - כנס בשיתוף עם בצלאל

המרכז בשיתוף פעולה ראשון מסוגו עם בצלאל. הכנס השנתי ה-16 של המחלקה לתרבות חזותית וחומרית ודקנאט הסטודנטים, שהתקיים בחודש ינואר 2020, התמקד במפגש בין מוגבלות לבין אמנות, עיצוב ואדריכלות, כאשר לכל תחום הוקדש מושב עם מספר הרצאות. בכנס דיברו חוקרים/ות ומרצים/ות מבצלאל וממקומות אחרים וכן גם אמנים/ות פעילים ואף זכינו לצפות בשתי הופעות מחול של להקת ורטיגו ותמר בורר.

למידע נוסף על הכנס, כולל הקלטות ותמלולים לחצו כאן 

 

5.2.2020 - כנס אספנט השנתי – סדרת מושבים "נופלים ברווח – מדינת הרווחה, מוגבלות וזהויות מצטלבות"

כנס אספנט השנתי, כנס למדיניות חברתית, הקדיש את המושבים השונים לנושא: "הצטלבותיות ומדינת הרווחה: זהות אתנית, מעמדית ומגדרית". במסגרת הכנס, יזמנו סדרת מושבים שעסקה בחיבור בין מדינת הרווחה וא.נשים עם מוגבלויות. המושב הראשון בזרם – "נופלים ברווח: מוגבלות, תעסוקה וקצבאות במדינת הרווחה" - הוקדש לחברנו היקר והאהוב  יובל לסטר קידר ז"ל אשר נפטר במהלך השנה. יובל היה פעיל מרכזי בקהילת לימודי מוגבלות ובתחום קידום זכויות אנשים עם מוגבלויות.  שני המושבים הנוספים של הזרם היו "זהירות, צומת: כשמוגבלות מצטלבת עם זהויות ו/או מערכות דיכוי נוספות"  ו"יחסים, כוח ויחסי כוח: עצמאות, תלות, טיפול ואוטונומיה בראי לימודי המוגבלות"

 

25.2.2020 - קהילת לימודי מוגבלות בכנס השנתי של האגודה הסוציולוגית הישראלית "תרבות, כח וכח התרבות"

לראשונה בשנת תש"פ התקיים מושב קהילת לימודי מוגבלות בכנס השנתי של האגודה הסוציולוגית הישראלית באוניברסיטת בר אילן. המושב היה הפעילות הראשונה של הקהילה במתכונתה החדשה, לאחר הצטרפות המרכז בהובלת הקהילה, בניהולן של מריאלה יאבו ונילי ברויאר. המושב עסק בסוגיות של תרבות ומוגבלות, תחת הכותרת "שיח מגביל במעגלי תרבות משתנים: ידע הגמוני אודות מוגבלות והיכולת להתנגד לו". במושב התקיים דיון מרתק על האופנים השונים שבהם תרבות משפיעה על האופן בו מדברים, מגיבים וקובעים מדיניות סביב מוגבלות. בנוסף, מושב משותף עם קהילות אחרות באגודה הסוציולוגית נשא את הכותרת "כוח ותרבות בהשכלה הגבוהה: מבט מהשוליים". המושב המרתק הראה כיצד פרקטיקות דומות של הדרה מופעלות על קבוצות אוכלוסייה שונות.

לחצו כאן לתמלול האירוע.

 

תשע"ט

7-8.1.19  כנס בינלאומי: מודלים חברתיים, אנשי מקצוע ומה שבינהם
רבים הגיעו  לכנס השנתי של המרכז ללימודי מוגבלות שנערך בירושלים, שכלל הרצאות של מרצים אורחים מאנגליה: פרופ' תום שייקספיר וד"ר חנה מורגן, פאנל בהשתתפות גורמים ממשרדי הממשלה וכן הרצאות מפי מרצות מובילות בתחום לימודי המוגבלות בארץ. היום השני של הכנס כלל סדנה מחקרית מתודולוגית מרתקת בהשתתפות אורחינו מחו"ל ומרצים אורחים מן הארץ. הכנס אשר משך אליו אנשים מקהילת המוגבלות, אנשי מקצוע, פעילים חברתיים ועוד- עסק במודלים חברתיים למוגבלות ובמפגש שלהם עם השדה המקצועי והמחקרי.
לצפייה בסרטון הכנס: לחצ/י כאן.  לצפייה בסרטון הסדנה המתודולוגית: לחצ/י כאן. 
לקריאת תמלול הכנס: לחצ/י כאן. לתמלול הסדנה: לחצ/י כאן.

 

תשע"ח

25.3.18 תרופות פסיכיאטריות והשפעותיהן ארוכות הטווח על מתמודדים ועל החברה/ רוברט וויטאקר ואילאיל צין
באירוע ארחנו את רוברט וויטאקר במרכזנו, בשיתוף עם קרן לזלו נ. טאובר.  וויטאקר, הינו עיתונאי חוקר, הכותב בעיקר על רפואה ועל פסיכיאטריה. בספרו רב המכר "אנטומיה של מגפה", וויטאקר עוסק בביקורת העדכנית על הטיפול הפסיכיאטרי הקונבציונאלי, המבוסס רובו ככולו על תרופות פסיכיאטריות ומציג גישות עדכניות לטיפול בקהילה ובמשפחה. בהרצאתו הביא את סיפור גילוין והתפתחותן של התרופות הפסיכיאטריות הנפוצות, וכן הביא ממצאי מחקרים עדכניים אודות מנגנוני פעולתן של התרופות והשפעתן ארוכת הטווח.  להרצאתו של וויטאקר הגיבה עו"ס אילאיל צין, מהמטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה במשרד העבודה, אשר סיפרה על ניסיונה האישי עם התרופות הפסיכיאטריות בתקופות חייה השונות.
לראשונה במרכז, שודר האירוע בשידור חי באינטרנט לכ-100 צופים בבית, בחסות הצוות המסור של בטיפולנט קהילה מקצועית.  
לצפייה בסרטוןלחץ כאן  לתמלול: לחץ כאן

1.5.18  יום עיון: ברוח האמנה- השתלבות קהילתית: מדיבור למעשה 
יום העיון שנערך בתל-אביב עסק במגמות ופרקטיקות חדשות של שילוב קהילתי מניסיונם של אנשים עם מוגבלות, מומחים מהאקדמיה, פעילים חברתיים, מקדמי מדיניות ואנשי מקצוע. 
לצפייה בסרטון האירוע: לחצ/י כאן.  לתמלול: לחץ כאן.

 

 

תשע"ז

כנס הפתיחה של המרכז ללימודי מוגבלות
לתמלול המפגש לחץ כאן 

כנס סוף שנת תשע"ז של המרכז ללימודי מוגבלות
לקישור לצפייה בחלק הראשון של הכנס: לחצ/י כאן.
לתמלול החלק הראשון של הכנס לחץ כאן 
לקישור לצפייה בחלק השני של הכנס: לחצ/י כאן.
לתמלול החלק השני של הכנס לחץ כאן